Υποστηρικτικές ομάδες γονέων παιδιών με Σακχαρώδη Διαβήτη

 

Από τον Οκτώβριο 2010 ως τον Μάρτιο 2011 λειτούργησαν 2 ομάδες (10 άτομα ανά ομάδα) υποστήριξης γονιών παιδιών με Σακχαρώδη Διαβήτη. Η μια ομάδα για γονείς παιδιών ως 11 χρόνων και η άλλη για γονείς εφήβων 11-18 χρόνων.

Τις ομάδες που λάμβαναν χώρα μία φορά το μήνα, το Σάββατο απόγευμα, συντόνισαν εθελοντικά η παιδοψυχίατρος κα Σ. Κορλού και η ψυχολόγος κα. Β. Χιώτη καθώς και οι παιδοψυχίατροι κα. Σ. Καραβία και Μ. Λιακοπούλου, η οποία είχε και τη συνολική εποπτεία των 2 ομάδων. Στις 2 ομάδες συμμετείχε επίσης η επισκέπτρια υγείας κα. Α. Νικολού και σε ορισμένες συναντήσεις η ενδοκρινολόγος κα. Χ. Κανακά και η πρόεδρος του "Γαληνού" γιατρός κα. Κ. Καραπατάκη. Στις ομάδες συζητήθηκαν ψυχολογικά θέματα αλλά και ιατρικά θέματα που προέκυπταν από τις συζητήσεις των γονιών.

Οι κύριοι άξονες των συζητήσεων ήταν γύρω από : Τα συναισθήματα των γονιών κατά την έναρξη του Σακχαρώδη Διαβήτη, η πληροφόρηση του παιδιού για την ασθένεια αλλά και η πληροφόρηση του συγγενικού και κοινωνικού περιβάλλοντος, οι ενοχές των γονιών και η υπερπροστασία του παιδιού από αυτούς ,το άγχος των γονιών για τη ρύθμιση του Σακχαρώδη Διαβήτη και οι αντιδράσεις του παιδιού, οι σχέσεις του παιδιού με Σακχαρώδη Διαβήτη με τα αδέρφια του, και αντιδράσεις κατά την εφηβεία γονιών και παιδιών .

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Μαϊος 2016 17:25