ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ

Ο σύλλογος φίλων του παιδιού και εφήβου με ενδοκρινιλογικό πρόβλημα «Γαληνός» το Σάββατο 8 Απριλίου 2017 διοργάνωσε μονοήμερη εκδρομή στην Πάρνηθα. Σε αυτή την εκδρομή έλαβαν μέρος, με έξοδα του Συλλόγου, παιδιά απο 6 έως 12 ετών καθώς και οι οικογένειες τους.

Τα μέλη του συλλόγου «Γαληνός» με τη συνεργασία των ιατρών και εκπαιδευτριών υγείας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» υποδέχθηκαν με χαρά το πρωί του Σαββάτου τις οικογένειες στη στάση του μετρό «Εθνική Αμυνα», όπου επιβιβάστηκαν στο πούλμαν και ξεκίνησε μια όμορφη διαδρομή, γεμάτη χαμόγελα και συζητήσεις μεταξύ των γονέων και των επιστημόνων υγείας.

Στο καταφύγιο Μπάφι, με υψόμετρο 1160 μέτρα, παρέλαβαν τους συμμετέχοντες, μέλη της Trekking Hellas οπου χάρισαν τις γνώσεις τους γύρω απο τη φύση, αναπτύσσοντας σε μικρούς και μεγάλους την οικολογική συνείδηση. Στη συνέχεια, έγινε διαχωρισμός σε ομάδες και η εξερεύνηση του δάσους ξεκίνησε. . .αφου πρώτα έγιναν οι απαραίτητες μετρήσεις σακχάρου!

Ο διαχωρισμός των ομάδων έγινε με σκοπό τα παιδιά να απομακρυνθούν για λίγο απο τους γονείς, αναπτύσσοντας έτσι μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για τις δυνατότητές τους, γνωρίζοντας καλύτερα τα άλλα παιδια και συμμετέχοντας, αρχικά, στο παιχνίδι γνώσεων για το δάσος, τα ζώα και την οικολογία που ειχαν δημιουργησει τα μέλη της trekking.

Μετά τη πεζοπορία και την ενημέρωση για τη χλωρίδα και την πανίδα του δρυμού, κάτι που ευχαρίστησε μικρούς και μεγάλους, ακολούθησαν, ελαφρύ γεύμα και μετρήσεις για τη διασφάλιση της ασφάλειας των μικρών μας φίλων.

Η συνέχεια ήταν ακόμη πιο διασκεδαστική για τα παιδιά γιατι συμμετείχαν σε διάφορα παιχνίδια, όπως τσουβαλοδρομίες, διελκυστίνδα, slack line κτλ . Οι γονείς είχαν την ευκαιρία να χαλαρώσουν, να απολαύσουν τον καφέ τους στο καταφύγιο, να συνομιλήσουν με άλλους γονείς και να μοιραστούν την εμπειρία τους πάνω στο διαβήτη. Το μεσημέρι, μετά το πέρας των δραστηριοτήτων όλα τα μέλη έφαγαν μαζί στο καταφυγιο Μπάφι και στη συνέχεια η κατάβαση του βουνού έγινε με το τελεφερίκ.

Η χαρά των παιδιών γέμισε τα μέλη του Συλλόγου «Γαληνός» με ικανοποίηση και αισιοδοξία για περαιτέρω δράσεις στο μέλλον. Στην ιστοσελίδα του συλλόγου θα γίνονται οι αναρτησεις για τις επόμενες δράσεις. Περιμένουμε και τις δικές σας ιδέες!

0 Comments